Foto Albums KBO Odiliapeel

 

Vrijwilligersmiddag 27 oktober 2023.

Op vrijdagmiddag 27 oktober was onze jaarlijkse vrijwilligersmiddag, hier waren 29 vrijwilligers van onze vereniging aanwezig.
Deze werden in zaal De Mander om 13.30 verwacht, bij binnenkomst werden zij ontvangen met koffie en gebak.
Met een woord van onze voorzitter werden ze allemaal welkom geheten en sprak hij ook een woord van dank voor het werk wat onze vrijwilligers voor onze vereniging zoal het hele jaar doen.
Daarna was het een gezellig samen zijn onder het genot van een drankje en men kon een partijtje cornhole spelen waarbij iedereen mee deed, en na enkele voorrondes werden de finales gespeeld bij de heren was de eerste plaats voor Jan Geerts en bij de dames Mieke van Dijck.
Hierna kon men genieten van een lekker etentje, hiervoor complimenten aan De Mander.
Het was een geslaagde en gezellige middag voor de vrijwilligers van onze K.B.O.

Uitbreiding Rolstoel pad. September 2023

Na in 2021 aanvraag te hebben gedaan bij de gemeente Uden nu Maashorst

is er na 2 jaar de oplevering geweest van het verlengde rolstoelpad

waardoor er nu meerdere mogelijkheden zijn om door het bos te gaan.

ook van uit schaapsheide kan men het pad op   

Fietsen op afstand 9-9-2023

     Fietsen op afstand K.B.O. Op zaterdag 9september zijn we gaan fietsen ,rond 12 uur gingen we verzamelen op het kerkplein in Odiliapeel, waar we uitleg kregen van Jan Verkuilen waar we naar toe moesten rijden, dat was Eerde naar het kerkplein waar we de auto’s goed kwijt konden. Het weer was fantastisch, de zon scheen volop. De route was door Jan uitgezocht. We fietste van Eerde richting Sint Oedenrode, waar we vele leuke paden hebben gefietst, na 15km kwamen we in Olland uit waar we de eerste pauze hadden bij café Den Beuk. Er was koffie/thee en een lekker stuk gebak. Nadat iedereen weer voorzien was gingen we weer fietsen richting Nijnsel, nu hadden we de mooie Dommelroute met bruggetjes en mooie zandpaden ,we gingen richting Boskant naar Nijnsel waar we onze tweede pauze hadden bij de Vresselsche Hut, daar hebben we van een lekkere frisse consumptie genoten. In tegenstelling dat er op de nieuwsbrief stond, hebben we de koffie/thee gebak en de consumptie aangeboden gekregen door de K.B.O. Hartelijk dank daarvoor. Nu nog de fiets op voor de laatste km. richting Sint Oedenrode, daarna na Eerde. Het was een hele mooie fietstocht die 47 km was. Jan hartelijk bedankt bedankt voor de leuke fietstocht, en zeker voor herhaling vatbaar. een K.B.O. lid

Verslag van de op 14 april gehouden thema-avond van de KBO.
Om 19.30 uur werden de deelnemers welkom geheten in het kleine zaaltje van Terra Victa.
Deze thema-avond stond in het kader van “proeven”. Frans van Lieshout was bereid gevonden om het bier dat hij in zijn vrije tijd zelf brouwt, aan de deelnemers te laten proeven. Het werd een gezellige bijeenkomst waarbij goed geproefd werd van de diverse biertjes en smaakvolle hapjes die Jacqueline van Lieshout voor iedereen had gemaakt.
Frans vertelde enthousiast over zijn hobby en alle ingrediënten die hij gebruikt om de diverse biertjes te kunnen produceren.
Het is leuk, maar ook heel nauwkeurig werk waarbij temperatuur, hij gebruikt wel 7 koelkasten, en de juiste recepten belangrijk zijn.
“Bier is om van te genieten “ zegt Frans. En dat hebben de deelnemers vanavond ook gedaan, al was het aantal deelnemers minder dan verwacht.
Onder de naam “De Luide Kip” is de brouwerij van Frans en Jacqueline op vrijdag actief. De biertjes met namen als “Wind Ei”, en “Dubbele Dooier” met een alcoholpercentage variërend van zo’n 5 tot 9 % alcohol, konden geproefd worden. Tijdens de geslaagde themabijeenkomst vertelde Frans over zijn manier van bottelen van de flesjes en soorten hulpstoffen, zoals hop, die voor het brouwen gebruikt worden. Ook de biertjes “Kiep Going “ en tenslotte “Plof Kip” vielen bij de deelnemers in de smaak, in combinatie van de door Jacqueline geserveerde heerlijke hapjes.

2023-02-11 Muziekale middag samen met Zorg & Welzijn.

Muziekale middag samen met Zorg en welzijn. 

De Dutch Show Compagny heeft deze middag met muziek verzorgd.

De Schaopenwaesers kwamen om de oudste inwoner van Odiliapeel te onderscheiden.

 

2022 Oktober Wijnproeverij 

Wijnproeverij KBO bij Fons en Chrisje Braks

Donderdag 27 oktober mijn eerste activiteit bij de KBO
Een wijnproeverij, leuk en lekker en vooral gezellig.
We werden heel gastvrij ontvangen bij de familie Braks en de viroloog van de avond was Fons zelf.
Hij kwam beslagen ten ijs, heeft in het verleden verschillende cursussen gevolgd omtrent wijn kennis en, uit welk gebied de wijn komt (land)en wat de verschillende druivensoorten zijn omtrent smaak en beleving en afdronk. De grote tafel zat vol met allemaal wijnproevers (pruuvers ha ha )
Tussendoor lekkere hapjes en water om de smaak te neutraliseren.
En zonder voorkennis van de soort wijn, ruiken walsen en vooral proeven wat de beleving van de wijn was.
De alcoholvrije wijnen vielen niet tegen van smaak maar je mist daarin de alcohol en dat proef je.
Wat mooi was van de wijnproeverij dat vele flessen wijn gekocht waren bij de Coöp, geen dure wijnen en toch heel lekker.
Alom voor mij een gezellige eerste avond bij de KBO met een wijn proeverij.
En ik wil namens alle gasten Fons en Chrisje bedanken voor de gastvrijheid.

Elly Janssen

2022 11-10 80+ Middag
Verzorgd door Pimpernellen

11 oktober 2022 hadden wij als KBO Odiliapeel een middag voor de 80 jarige en oudere leden.
65 leden hebben zich aangemeld om hier bij aanwezig te zijn.
Wat jammer was dat 2 echtparen zich moesten afmelden vanwege corona op het laatste moment.
De middag begonnen we met een kop koffie of thee met daarbij een lekker stuk Limburgse vlaai.
Daarna kwamen de Pimpernellen uit Volkel (4 dames).
Die de middag opluisterde met muziek, schetsjes, toneel, stukjes en verhalen.
Waarmee de meeste aanwezige zich weer terug waande in hun jongere jaren er werd volop gelachen.
In de pauze werd er een consumptie geschonken, en er kwamen dames rond met een paar snacks.
De Pimpernellen vervolgde hun voorstelling,
en deze werd afgesloten door samen wat liedjes te zingen uit de oude doos,
na 2,5 uur zat de voorstelling er op.

Excursie naar Kombi bouwmaterialen.

Op vrijdagmiddag 14 oktober zijn we met 65 personen op excursie naar Kombi bouwmaterialen geweest.
In het splinternieuwe pand werden we in de kantine ontvangen met koffie en een lekkere koek.
Na het welkomstwoord werd door Ivo en Ellen uitgelegd hoe de werkwijze van hun onderneming in grote lijnen werkt.
Hierna werden we in 3 groepen opgesplitst en kregen we een rondleiding door het kantoor, afhaalcentrum, winkel en het gigantische opslag gedeelte.
Wat we veel hoorde was wat een enorm groot pand, wat veel verschillende materialen en zo gigantisch veel.
In de winkel waar de rondleiding eindigde was het ooooh hebben ze dit hier ook al.
Iedereen kreeg bij het naar huis gaan nog een paar stokken Kombi speelkaarten aangeboden, om thuis nog een potje gezellig te kaarten.
Ivo, Ellen en ook Fons hartelijk dank voor deze leuke excursie en we kunnen trots zijn op deze Peelse ondernemers die zoals we hebben kunnen zien het goed voor elkaar hebben.

Fietstocht zondag 12 september 2022.
Afgelopen lente en zomer zijn er de nodige records gebroken wat betreft het aantal zonuren, temperaturen en droogte! Maar uitgerekend op onze geplande fietstocht van de KBO op zaterdag 10 september kwam het water echter met bakken uit de hemel vallen! In allerijl is daarom ‘s morgensvroeg besloten om de tocht beter toch maar door te schuiven naar zondag 11 september. Helaas lukte het niet iedereen om de dag te verzetten en moesten sommigen zich afmelden. Uiteindelijk zijn we toch nog met 18 deelnemers aan de start verschenen. Achteraf was het een hele goede keuze om de tocht een dag door te schuiven. We hadden het nu namelijk wél getroffen met het weer! Wat een verschil met de dag ervoor! Een heerlijk zonnetje en zo’n 22 graden. Ideaal fietsweer, en ook tijdens de pauzemomenten was het aangenaam verpozen!
Jan Verkuijlen had voor ons weer, zoals we dat van Jan gewend zijn, een mooie tocht uitgezet. Ditmaal een route van ± 43 km. met twee tussenstops. Vertrekpunt was de carpoolplaats bij Ravenstein. Lekker dicht bij huis en je fietste nu door plaatsen zoals o.a. Niftrik, Leur, Hernen, Huisseling, Bergharen en Horssen. Plaatsen waar je normaal gesproken zo gauw niet komt of zelfs nog nooit van gehoord hebt, terwijl deze toch vlak in de buurt liggen!
Na zo’n 13 km. gefietst te hebben was ons eerste rustmoment in Hernen bij Cafeesterij De Toekomst. Gezellig op het terras gezeten en genoten van koffie en gebak, en voor sommigen een biertje! Penningmeester Johanna Vervoort deelde mede dat de eerste consumptie voor rekening van de KBO was! De route werd na enige tijd weer vervolgd, en na zo’n 27 km. kwamen we terecht bij ’t Sprookjeshof in Appeltern. Ook daar was weer ruimschoots de tijd voor een babbeltje en een natje en evt. een droogje!
Uiteindelijk kwamen we om half zes weer uit bij ons vertrekpunt in Ravenstein.
Het was een heerlijke fietsdag en we hebben genoten van de route, het weer en van de fijne groep!
Jan Verkuijlen werd nog door iedereen bedankt voor het uitzetten van deze fraaie fietsroute en hij beloofde weer z’n uiterste best te zullen doen om volgend jaar de route van dit jaar te overtreffen! Hij heeft hiermee de lat voor zichzelf wel hoog gelegd, dus we zijn benieuwd!

Theo van Gerwen

2022 3-7 Happen en trappen

We zijn gestart met koffie en appeltaart bij de buurman.
We vertrokken na het welkomst woord van Jan Verkuilen die ook de groepsindeling had gemaakt.
Fietsen met mooi weer richting Volkel, Uden richting Vorstenbosch aan gekomen bij de eerste pauzeplaats van de familie van de zanden. Waar een heerlijke kop soep werd aan geboden .
Daarna konden we de prachtige biologische tuin bezichtigen .daarna zijn we via mooie landelijke route aangekomen in Nistelrode bij `t Pumpke waar we buiten op het terras iets hebben gedronken onder genot van het klokkenspel uit de kerk. Omstreeks het middag uur hebben onze fietstocht vervolgd via mooie fietspaden door de prachtige omgeving. We zijn toen aangekomen bij Fon en Will van de Boom in Schaijkwaar ons een warme maaltijd werd aangeboden, verzorgd door Hennie.
De Familie van de Boom heeft ons toen in groepjes hun prachtige tuin laten zien. We de Hooiberg en de vijver bekeken en er stonden ook mooie en aparte bomen in deze tuin. Nadat hebben we onze fietstocht weer opgepakt om naar Zeeland te gaan waar we bij Den Brouwer een ijsje hebben gegeten. We zijn daarna terug gefietst via Oventje naar Hennie om daar nog een glaasje te drinken. Nog wat na praten over de fietstocht was het een mooie en gezellige verzorgde tocht.
Jan en Hennie bedankt voor het organiseren.

2022 21-6 Floriade Almere.

Een dagje FLORIADE georganiseerd door de Bond van Ouderen.

Dinsdagmorgen om 8.30 uur stonden er 44 personen klaar voor een uitstapje richting Almere.

In  Lage Vuursche, een mooi toeristisch plaatsje, koffiepauze met een lekker stuk appeltaart.

Dan op weg naar de Floriade. De bus was goed geregeld door Anton Scholtz van de “dagtochtenwinkel”.

Bij de Floriade mochten we vooraan parkeren vanwege de rolstoelers, die we bij ons hadden.

Riet en Riny vd Heuvel zorgden voor Ans van Munster en Henny van Dijck voor zijn vrouw Hermie, ook geholpen door Johanna en Tonny Vervoort en Willy Opsteen.

Wijzelf wilden starten met de kabelbaan, daarvoor moesten we eerst een heel eind lopen. Na een kort tochtje door de lucht, stapten we uit op Utopia Island. Daar hebben we geluncht.

Toen begon de wandeling door het park. We hebben van alles gezien.

Groenten in allerlei vormen , maten en kleuren en o.a. ook educatieve groentetuintjes van kinderen, die met hun begeleiders van alles laten groeien.  Zij leren dat niet alles zo maar in de supermarkt ligt. De duurzaamheid van de aarde kwam overal naar voren.

Verder heel veel aangelegde perken met bloemen in allerlei kleuren en veel kunstzinnige projecten.

Wildzaai-perken en bermbloemen en bijen- vriendelijke perken. Bloemen die vlinders aantrekken. Biodiversiteit is een woord, dat je veel tegenkomt.

Dan naar de landenpaviljoens, want er zijn wel 30 internationale deelnemers te bewonderen op de Floriade, zoals thema’s uit Duitsland en China en nog veel meer.  In het Paviljoen van Suriname hebben we de ambassadeur van Suriname en Edgar Davids gezien, die wel even tijd hadden voor een foto. Zoiets maak je niet mee in Odiliapeel.

Toen naar de kassen, de bloemenkassen met heel veel kunstwerken van natuurlijke materialen. Heel veel grote bossen snijbloemen, indrukwekkende opstellingen met amarilyssen, orchideeën en rozen.

We waren net op tijd bij de bus om weer naar huis te gaan. We hebben de hele dag zoveel mogelijk gezien, maar niet alles. De busreis ging naar Houten voor het diner. Dat  smaakte voortreffelijk, we hadden dan ook honger. Het verkeer was ons welgezind op de terugweg. Voldaan kwamen we in Odiliapeel aan. Zijn we weer eens een dag op pad geweest.

Goed geregeld door het bestuur van de Bond van Ouderen.

Betsie en Rieky de Groot (Wijnen Walk)

2022-05-11 KBO fietstocht Den Bosch.

Op woensdag 11 mei vertrokken we met 35 personen verdeeld in 3 groepen van 12 naar Den Bosch
Na een uur, koffie met gebak bij de Kildonkse molen .
Dan een mooie fietstocht langs het kanaal we waren om half twaalf in Den Bosch.
We hadden tot half een de tijd om een Bossche bol te proeven en een kop koffie te nuttigen.
Op naar de Sint Jan voor de Maria mis voorgedragen door Plebaan Blom,
Die ons welkom heette als de pelgrims uit Odiliapeel.
Daarna een rondleiding in de Sint Jan, wat zeer interessant was.
Om 14.00 uur de fietsen weer uit de stalling gehaald en gereed gemaakt voor de terugreis.
Rond 16.45 weer in Odiliapeel.
Het was een mooie fietstochten een interessante rondleiding.

2021-19-10 bezoek aan Fort Pannerden