Excursie Heeren biologische champignons.

Op vrijdagmiddag 12 april zijn we met iets meer dan 30 personen op excursie geweest naar de champignonkwekerij van de Familie Heeren aan de Egelweg te Uden.
Hier werden we ontvangen in hun kantine door gastheer en gastvrouw Jeffrey Heeren en Margo Bongers met een kop koffie en een lekker stuk vlaai, waarna we uitleg kregen over hoe hun bedrijf tot stand was gekomen en hoe dit werkte.
Jeffrey en zijn broer Dorus runnen dit bedrijf en hebben zich toegespitst op het geheel biologisch kweken van champignons om dit goed te doen beginnen ze met het zelf te produceren van hun basis (de compost), waarna de kweek kan beginnen, aan de Egelweg te Uden hebben ze een nieuw supermodern bedrijf gezet wat op dit moment het enigste in de wereld is. Op dit moment worden de champignons nog wel met de hand geplukt maar verder gaat alles automatisch, ze worden automatisch op lengte gesneden gaan vervolgens in kratjes op een lopende band naar de volledige automatische inpak afdeling waarna als ze op pallets staan de koeling in gaan. Klaar voor export naar de diverse grote winkelketens in hoofdzakelijk Nederland.
Na een rondleiding door het bedrijf kregen we allemaal nog een bakje champignons mee naar huis.
Op de website “heereco” is een filmpje te zien hoe het bedrijf werkt en ook de geschiedenis van hoe de champignonteelt van de Familie Heeren is ontstaan en van generatie op generatie is overgegaan.

Familie Heeren bedankt voor deze mooie en leerzame excursie.