28 november 2022

Nieuwsbrief December

 

 

Beste leden van KBO Odiliapeel.

2022 is wederom een memorabel jaar geworden. Corona bracht nog even wat onrust, helaas ontvielen ons ook dit jaar meerdere leden door Corona en ziekte. Voor de nabestaande is de pijn en het verdriet groot, het gemis blijft. Voor allen die ons ontvallen zijn willen wij in gedachten stilstaan.

We waren als bestuur erg blij dat de jaarvergadering weer fysiek kon plaatsvinden. Dit jaar heeft het bestuur afscheid genomen van twee geweldige bestuursleden Rinus Rankenberg en Peter Claassen. Deze worden door hun jarenlange inzet en het fantastische werk wat ze deden nog steeds gemist. Peter en Rinus nogmaals een oprecht gemeend dankjewel! We zijn als bestuur nog steeds op zoek naar bestuursleden.

Voor alle vrijwilligers die naast het bestuur er mede voor zorgen dat KBO Odiliapeel een actieve bijdrage levert aan het sociale leven in ons mooie Odiliapeel, DANK jullie wel.

Gelukkig konden de meeste activiteiten weer doorgaan. Na twee jaar van eenzaamheid en stilte was het voor de meeste geweldig om weer sociaal te kunnen deelnemen aan het leven.

Biljarten, fietsen, wandelen, excursies, de busreis naar de Floriade en als kers op de taart de 80+ middag maakte 2022 weer een enigszins ‘normaal’ jaar. Wij als bestuur en jullie als leden konden weer genieten van al deze activiteiten. Samen maken wij KBO Odiliapeel.

Het goede nieuws dat corona op zijn retour is wordt echter overschaduwd door de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande extreme gevolgen voor ons allen. Prijzen voor de essentiële eerste levensbehoefte zoals warmte en voeding liggen enorm onder druk. De verwarming aan is helaas voor vele onder ons al een luxe aan het worden. In deze toch wel erg onzeker tijd is het daarom des te belangrijker dat we om zien en zorg dragen voor elkaar.

De feestdagen staan voor de deur die we gezamenlijk weer mogen en kunnen vieren. De laatste twee jaar was dat helaas niet mogelijk. Kerstmis is het feest van het  licht en vrede wat telkens weer hoop geeft in het nieuwe jaar. Onze wens is dat de vrede weerkeert in 2023.

 

Nieuwsbrief  December 2022

Contact gegevens

Wanneer er wijzingen zijn in mailadres, telefoon nummer of verhuizing, ook mobiele nr. zijn welkom willen wij dit graag weten om ons administratie op orde te houden.

Bezoek aan kerstshow bij Coppelmans Oss

Op 8 december gaan we naar  Coppelmans tuincentrum Oss. met eigen vervoer, graag  4 pers. per auto. Eigen bijdrage van € 2.50 voor de brandstof, deze zijn voor de chauffeur met auto,  wie gaat er mee en wie kan er rijden en hoeveel kunnen er dan nog mee in de auto. Graag opgeven tot 1 December bij secretariaat of via mail. kbo@odiliapeel.com

Bloemschikken voor Kerst

Wie wil een leuk bloemstuk maken voor de kerst. De kosten bedragen rond €30,00.  Datum 20 december. Dit willen we graag weten voor 1 December opgeven bij Mariet Heeren. 0413275589

De Carnavalsclub De Schaopenwaesers

De Carnavalsclub De Schaopenwaesers hebben een Kerstmiddag

Zondag 18 december: van 13.00 uur tot ongeveer 17.30 uur

Ook tijdens de kerstperiode willen zij een leuke middag bieden en samenkomen.
Zin in een middag vol muziek, een hapje, drankje en ander entertainment.
Opgeven kun je bij de carnavalsclub.

Senioren Expo

Dinsdag 17 t/m zondag 22 januari 2023 wordt de Senioren Expo georganiseerd in koningshof Veldhoven dit wordt mede mogelijk gemaakt door KBO Brabant. We hebben hier samen met Volkel een bus geregeld. Via KBO Brabant voor zaterdag 21 Januari, waar 50 personen mee naar Veldhoven kunnen, de kosten daarvoor zijn €7,00 pp. daar bij is entreekaart mee bij ingegrepen, vertrektijd is omstreeks 11.00 uur op het plein. en rond 17.00 uur weer huiswaarts. Graag voor 20 december a.s. en het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer info. www.seniorenexpo.nl

Vrijwilliger gezocht

We zijn ook nog op zoek naar een paar reserve vrijwilligers voor het rondbrengen van ONS het kbo blad wat inhoud 1 x per maand  2 uurtjes, wandeling of fietstocht door de Odiliapeel, dit is vooral als er een andere bezorger niet kan.

Rolstoel pad

Wij KBO hebben in het verleden meerdere keren contact gehad met Gemeente Uden, nu Maashorst.  Voor een kleine uitbreiding van het rolstoel pad door de bossen,  van af Odiliakapel door de bossen tot zonnedauw,  zodat er meerdere wandelroutes komen.                                                                                          Nu hebben we bericht ontvangen dat dit in 2023 gerealiseerd gaat worden.

Regio Biljarten

1   december  Odiliapeel 2 – Erp 2

8   december  Uden 2 – Odiliapeel 1

15 december  Odiliapeel 2 – Volkel 2

22 december  Veghel 2 – Odiliapeel 1

 

Dit is door kbo Uden georganiseerd.

DAGTOCHT KERSTMARKT KEULEN –

 donderdag 15 december

Als u mee wilt op deze prachtige dagtocht naar de zes Keulse kerstmarkten, dan kunt U zich nog tot 1 december inschrijven. Wij hebben nog wat plaatsen over in de bus.

Het programma voor deze dag:

  • Vertrek om 9.00 bij de parkeerplaats

tegenover het voormalige politiebureau

aan de Leeuweriksweg. Graag om 8.45

aanwezig zijn.

  • Onderweg: koffie/thee met iets lekkers,

aankomst Keulen ca. 11.00 uur.

  • U hebt 5 uur de tijd om langs de vele feestelijk versierde kraampjes te lopen, lekker wat te eten of te drinken en ook iets van Keulen te zien.
  • Om 16.00 vertrekt de bus weer. Onderweg stoppen we voor een heerlijk 3-gangen diner (drankjes voor eigen rekening)
  • Rond 20 uur zijn we weer terug in Uden.

 

KOSTEN: € 47,50 per persoon. Annuleringsverzekering

€ 3,00 pp.

 

Inschrijving:

  • Via de website seniorenbelang-Uden. Ga naar reisjes en evenementen en vul uw formulier digitaal in.
  • Via een inschrijfformulier, dat u bij Eigen Herd kunt halen en daar ook weer in de brievenbus van Seniorenbelang kunt deponeren. Graag volledig invullen, ook of u wel of geen annuleringsverzekering wilt.
  • De afschrijving van de kosten vinden plaats in december.

 

BIJ TE WEINIG DEELNAME (minder dan 40 personen)  moet de dagtocht helaas worden geannuleerd. U krijgt of een mailbericht hierover of een telefoontje. Houdt dus aub uw mailbox in de gaten.,