28 september 2022

Nieuws van het KBO-Front

Nieuws van het KBO-Front

 

Fietstocht zondag 12 september

Afgelopen lente en zomer zijn er de nodige records gebroken wat betreft het aantal zonuren, temperaturen en droogte! Maar uitgerekend op onze geplande fietstocht van de KBO op zaterdag 10 september kwam het water echter met bakken uit de hemel vallen! In allerijl is daarom  ‘s morgensvroeg besloten om de tocht beter toch maar door te schuiven naar zondag 11 september. Helaas lukte het niet iedereen om de dag te verzetten en moesten sommigen zich afmelden. Uiteindelijk zijn we toch nog met 18 deelnemers aan de start verschenen. Achteraf was het een hele goede keuze om de tocht een dag door te schuiven. We hadden het nu namelijk wél getroffen met het weer! Wat een verschil met de dag ervoor! Een heerlijk zonnetje en zo’n 22 graden. Ideaal fietsweer, en ook tijdens de pauzemomenten was het aangenaam verpozen!

Jan Verkuijlen had voor ons weer, zoals we dat van Jan gewend zijn, een mooie tocht uitgezet. Ditmaal een route van ± 43 km. met twee tussenstops. Vertrekpunt was de carpoolplaats bij Ravenstein. Lekker dicht bij huis en je fietste nu door plaatsen zoals o.a. Niftrik, Leur, Hernen, Huisseling, Bergharen en Horssen. Plaatsen waar je normaal gesproken zo gauw niet komt of zelfs nog nooit van gehoord hebt, terwijl deze toch vlak in de buurt liggen!

Na zo’n 13 km. gefietst te hebben was ons eerste rustmoment in Hernen bij Cafeesterij De Toekomst. Gezellig op het terras gezeten en genoten van koffie en gebak, en voor sommigen een biertje! Penningmeester Johanna Vervoort deelde mede dat de eerste consumptie voor rekening van de KBO was! De route werd na enige tijd weer vervolgd, en na zo’n 27 km. kwamen we terecht bij ’t Sprookjeshof in Appeltern. Ook daar was weer ruimschoots de tijd voor een babbeltje en een natje en evt. een droogje!

Uiteindelijk kwamen we om half zes weer uit bij ons vertrekpunt in Ravenstein.

Het was een heerlijke fietsdag en we hebben genoten van de route, het weer en van de fijne groep!

Jan Verkuijlen werd nog door iedereen bedankt voor het uitzetten van deze fraaie fietsroute en hij beloofde weer z’n uiterste best te zullen doen om volgend jaar de route van dit jaar te overtreffen! Hij heeft hiermee de lat voor zichzelf wel hoog gelegd, dus we zijn benieuwd!

 

Theo van Gerwen

12-09-2022