4 juli 2022

Nieuwsbrief Juli / Augustus

 

 

Nieuwsbrief juli / augustus 2022.

 

Eenmalige energietoeslag €800,-

 

€ 800 netto per huishouden voor inwoners met een laag inkomen.

 

U ontvangt geen uitkering van de gemeente

 

Vanaf AOW-leeftijd    Bij 120% bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag (netto)

 

  1. alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.455,67

 

  1. gehuwd waarvan één of beide echtgeno(o)te(n) de AOW-leeftijd heeft/hebben bereikt € 1.971,05

 

U kunt tot 1 november 2022 de energietoeslag aanvragen.

 

De energietoeslag is een eenmalige toeslag van € 800 netto per huishouden voor inwoners met een laag inkomen. Met een laag inkomen kan het namelijk moeilijk zijn om de sterk gestegen energierekening te betalen. De overheid heeft daarom ook de belasting op energie verlaag

 

 

Als u aan de voorwaarden voldoet (deze worden uitgelegd bij U ontvangt een uitkering van de gemeente of U ontvangt geen uitkering van de gemeente), kunt u tot 1 november 2022 de energietoeslag aanvragen.

U vraagt de energietoeslag aan op https://dloket.gemeentemaashorst.nl/burger/startform?id=EENENERGIET.

Lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen of heeft u geen DigiD? Dan kunt u het schriftelijke formulier hier (PDF, 164.0 kB) downloaden.

Print het formulier, vul het in, scan het ingevulde formulier en stuur dat naar eenmaligeenergietoeslag@gemeentemaashorst.nl. U kunt er ook voor kiezen het ingevulde formulier per post te sturen naar: Gemeente Maashorst, Postbus 83, 5400 AB te Uden t.a.v. team bedrijfsvoering Domein Sociaal.

 

Bij het invullen van de aanvraag heeft u nodig:

Een computer of laptop (op een smartphone of tablet werkt het formulier minder goed).

DigiD van u en uw eventuele partner* (u kunt ook de DigiD-app gebruiken).

Uw (gezins)inkomen van de maand vóór de aanvraagdatum. Zorg dat u de gegevens bij de hand hebt met daarop de netto maandbedragen.

Kopie(en) van uw loonstrook, uitkeringsspecificatie of andere vorm van inkomen van de maand voorafgaand aan de aanvraagdatum.

Een kopie van een niet verlopen identiteitsbewijs van uzelf en uw eventuele partner: een ID-kaart of paspoort, géén rijbewijs.

Een kopie van uw bankpas of een kopie van het laatste (digitale) afschrift van uw bankrekening, met daarop zichtbaar het rekeningnummer, naam en adres.

Voor het beoordelen van uw aanvraag is het belangrijk dat u de vragen op het aanvraagformulier volledig en naar waarheid invult. U voorkomt hiermee problemen.

 

Komt u er niet uit? Vraag dan of iemand uit uw omgeving u kan helpen. Lukt dit niet? Ook bij de bibliotheek kunt u ondersteuning krijgen bij het invullen van het formulier. U ziet hier de openingstijden. Maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Busreis Floriade

 

Afgelopen week hebben we de busreis gehad naar de Floriade die naar tevredenheid is verlopen.

We zijn naar lage Vuursche gegaan voor een kop koffie met stuk appelgebak.

We zijn door gereden naar Almere naar de Floriade.

Daar was een grote verscheidenheid van verschillende culturen (landen) te zien en ook wat daar aan groen bloemen en planten groeit of gekweekt wordt zeer afwisselend.

Om 16.00 uur moesten we weer bij de bus zijn, en dat is gelukt toen zijn we vertrokken naar Houten voor het diner wat daar werd geserveerd, daarna met de bus naar huis.

 

Happen en trappen

 

Zondag 3 juli gaat om 10.00 uur happen en trappen van start bij Eethuis de Buurman Oudedijk 32.

Zoals het er nu voorstaat prima fietsweer. Veel plezier.

 

Zomerchallenge

VVN Zomerchallenge doen jullie ook mee?

Opa’s en oma’s zijn een veelgevraagde oppas in de vakantieperiode. Op zoek naar een leuke zomeractiviteit voor jou en je klein(kind) van 6 t/m 12 jaar? Doe mee met de gratis VVN Zomerchallenge! Het doel: lekker fietsen en samen de leuke opdrachten uit het boekje volbrengen. Dat kan gemakkelijk in je eigen omgeving, op een moment dat je zelf kiest.

Deze actie loopt in de provincies Drenthe en Zeeland, en in de gemeente Maashorst (Noord-Brabant). Het boekje is aan te vragen tot en met 31 augustus 2022. Dit kun je doen via VVN Zomerchallenge

 

Ook dit jaar doen we weer mee met de RABO clubsupport.

Straks zijn alle stemmen welkom wij zijn daar te vinden in.

Categorie: samenleving.

Actief : Odiliapeel.

 

Na de vakantie gaan we weer verder met onze activiteiten.

 

Blijf allen gezond want de corona ligt weer op de loer.

 

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie.

 

Bestuur. KBO.