4 juli 2022

Een dagje FLORIADE georganiseerd

Een dagje FLORIADE georganiseerd door de Bond van Ouderen

 

Dinsdagmorgen om 8.30 uur stonden er 44 personen klaar voor een uitstapje richting Almere.

In  Lage Vuursche, een mooi toeristisch plaatsje, koffiepauze met een lekker stuk appeltaart.

Dan op weg naar de Floriade. De bus was goed geregeld door Anton Scholtz van de “dagtochtenwinkel”.

Bij de Floriade mochten we vooraan parkeren vanwege de rolstoelers, die we bij ons hadden.

Riet en Riny vd Heuvel zorgden voor Ans van Munster en Henny van Dijck voor zijn vrouw Hermie, ook geholpen door Johanna en Tonny Vervoort en Willy Opsteen.

Wijzelf wilden starten met de kabelbaan, daarvoor moesten we eerst een heel eind lopen. Na een kort tochtje door de lucht, stapten we uit op Utopia Island. Daar hebben we geluncht.

Toen begon de wandeling door het park. We hebben van alles gezien.

Groenten in allerlei vormen , maten en kleuren en o.a. ook educatieve groentetuintjes van kinderen, die met hun begeleiders van alles laten groeien.  Zij leren dat niet alles zo maar in de supermarkt ligt. De duurzaamheid van de aarde kwam overal naar voren.

Verder heel veel aangelegde perken met bloemen in allerlei kleuren en veel kunstzinnige projecten.

Wildzaai-perken en bermbloemen en bijen- vriendelijke perken. Bloemen die vlinders aantrekken. Biodiversiteit is een woord, dat je veel tegenkomt.

Dan naar de landenpaviljoens, want er zijn wel 30 internationale deelnemers te bewonderen op de Floriade, zoals thema’s uit Duitsland en China en nog veel meer.  In het Paviljoen van Suriname hebben we de ambassadeur van Suriname en Edgar Davids gezien, die wel even tijd hadden voor een foto. Zoiets maak je niet mee in Odiliapeel.

Toen naar de kassen, de bloemenkassen met heel veel kunstwerken van natuurlijke materialen. Heel veel grote bossen snijbloemen, indrukwekkende opstellingen met amarilyssen, orchideeën en rozen.

We waren net op tijd bij de bus om weer naar huis te gaan. We hebben de hele dag zoveel mogelijk gezien, maar niet alles. De busreis ging naar Houten voor het diner. Dat  smaakte voortreffelijk, we hadden dan ook honger. Het verkeer was ons welgezind op de terugweg. Voldaan kwamen we in Odiliapeel aan. Zijn we weer eens een dag op pad geweest.

Goed geregeld door het bestuur van de Bond van Ouderen.

Betsie en Rieky de Groot (Wijnen Walk)