7 oktober 2021

Nieuwsbrief Oktober 2021

Najaarsreis op 19 en 20 oktober.

Onze dorpsgenoot Anton van Rijn heeft ons aangeboden om voor ons een dagreis te organiseren. Deze mogelijkheid hebben wij met twee handen aangegrepen met in de wetenschap dat Anton een ruime ervaring heeft in het organiseren van dergelijke reizen.

Waar de reis naar toe gaat weten we niet want het gaat een verassingsreis worden . Wat wel vast staat is dat we op 19 oktober om 09.30 vertrekken vanaf het kerkplein , om ongeveer 10.30 een kopkoffie/thee met gebak gaan nuttigen, om ongeveer 12.30 ergens gaan lunchen en om ongeveer 18.00 uur gaan dineren bij het Witte Huis in Zeeland  en we om ongeveer 20.00-20.30 uur weer thuis zijn. Wat er tussendoor allemaal bezocht wordt laten we volledig aan Anton over.

Inmiddels is deze reis al volgeboekt maar we hebben Anton bereid gevonden om een dag later , dus op woensdag 20 oktober dezelfde reis te gaan maken.

Doordat Anton heeft aangegeven dat hij hiervoor geen chauffeursloon hoeft te hebben kunnen wij deze reis voor alle leden aanbieden voor het lage bedrag van  45 €.

Wij raden u wel aan om een mondkapje mee te brengen want het is op dit moment nog niet zeker of dit dan nog verplicht is.

Wil je  met deze reis mee geef je dan op bij Johanna Vervoort  tel. 273297 of 06 29537520 of bij Marijke Pijnappels tel 06 20856671. Je kunt betalen via automatische incasso of door overmaken op banknummer NL47RBRB0982642458 . Geef dit bij opgave even aan.

Rabo Clubsupport actie.

Leden van de Rabobank kunnen vanaf 4 oktober weer stemmen op hun favoriete club. Wij hopen dat we net als andere jaren weer veel stemmen krijgen van onze leden want elke stem levert geld op. Je mag op 3 verenigingen of stichtingen stemmen. Mocht je niet weten op welke vereniging je naast KBO moet stemmen houdt st. Zorg en Welzijn zich beleefd aanbevolen.

Dementie-avond.

Op dinsdagavond  12 oktober geeft een ervaringsdeskundige een  presentatie over  dementie in Terra Victa. Aanvang is 19.30uur. Deze avond is uiterst geschikt voor mensen met beginnend dementie en hun mantelzorgers . Toegang is gratis

KBO Creatief.

Riet van Lankveld en Marjan Siroen willen half oktober weer opstarten met de cursus tekenen/schilderen. Heb je interesse om hier aan mee te doen of wil je hier meer van weten bel dan even naar 06 12229130.

Fietsen- Mountainbiken.

Nu het steeds korter licht is stoppen we met het fietsen op donderdagavond. Op vrijdagmiddag starten we weer met het mountainbiken . Vanaf de kiosk om 13.00 uur vertrekken.

Het fietsen op woensdagmiddag gaat nog gewoon door zolang als het weer het toelaat. Start bij de kiosk om 13.00 uur.

Bloemschikken.

Het duurt nog even maar op 15 december om 19.00uur willen we weer een avond gaan bloemschikken in het Peelhonk. Onder leiding van Risanne Kerkhof gaan we een mooi Kerststuk  maken. Je kunt je hiervoor opgeven bij Mariet Heeren tel.06 12763539 .

Avondje koken.

Op 15 en 16 november hebben we weer een kookavond geregeld bij Ivonne Arts in Maria Heide. Je kunt je hiervoor opgeven bij Mariet Heeren 06 12763539 of Johanna Vervoort 06 29537520.

80+ middag.

Op dinsdag 16 november hebben we weer onze jaarlijkse 80+ middag georganiseerd . Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen onze 80 plussers genieten van muziek en verhalen . Aanvang van deze middag is 14.00 uur in Terra Victa.

Herfstwandeling.

Onder leiding van John Hermans willen we op zondag 14 november een herfstwandeling gaan maken op de Maashorst in Uden . De Maashorst ziet er dan me al zijn kleurenpracht geweldig mooi uit en ook zal John veel vertellen over de diversiteit aan vogels die dit gebied rijk is.