7 september 2021

Nieuwsbrief September 2021

Nieuwsbrief digitaal.

Leden met een email adres ontvangen ook deze maand nog deze nieuwsbrief , samen met de uitnodiging  tot bijwoning van de ALV , zowel digitaal als in de brievenbus. Het is onze bedoeling dat wij voortaan alle leden met een emailadres de nieuwsbrief digitaal  versturen en de mensen die geen emailadres hebben krijgen die gewoon net als anders in de bus . Dit willen we doen om uit milieuoogpunt zo min mogelijk papier te gebruiken en het bespaart ook op druk-en papierkosten. Heeft u een emailadres maar wilt u de nieuwsbrief toch in de brievenbus ontvangen geef dit dan even door aan het secretariaat.

Bloemschikken.

Helaas heeft Daisy Peters te kennen gegeven dat zij gaat stoppen met het geven van de bloemschikcursussen vanwege haar drukke activiteiten thuis . Gelukkig hebben wij Risanne Kerkhof bereid gevonden om dit op zich te nemen . We willen dit dan ook zeker weer op gaan pakken en voor de kerstmis weer een mooi kerststuk te maken. Meer informatie binnenkort.

Verkeersopfriscursus.

Leden die deel willen nemen aan de verkeersopfriscursus moeten zich hiervoor zelf opgeven . Dit kan digitaal: https://vvn.nl/opfriscursusuden of telefonisch 088-5248850.

De cursus is op de dinsdagen 26/10 en 2/11 van 9.30 tot 11.15uur en de donderdagen 11/11 en18/11 van 9.30tot 11.45uur.

Kienen /Kaarten

In afwachting van berichten van de overheid op 20 september stellen we de start van het kienen en kaarten nog even uit tot na die datum.

Nordic Walking

Dat wandelen gezond is weten we allemaal maar wat nog beter voor je welzijn is , is Nordic Walking. Dit moet echter wel op een goede manier gebeuren met de juiste techniek. Dit is allemaal te trainen en te leren. Daarom willen we bij voldoende interesse een cursus Nordic Walking organiseren om gedurende een of twee ochtenden de fijne kneepjes van het Nordic Walking bij te brengen onder leiding van een ervaren instructrice. Je kunt je hiervoor opgeven bij Peter Claassen. Bij voldoende deelname kunnen we dan een of twee ochtenden afspreken.

Najaarsreis.

Anton van Rijn heeft ons aangeboden om een reis voor ons te organiseren . Hier gaan wij heel graag op in en wij hopen dat dit in oktober gerealiseerd kan worden. De kosten zullen door dit aanbod van Anton in elk geval lager uit vallen als normaal . We komen hier snel met meer informatie op terug.

Wijnproeverij.

Bij voldoende deelname willen we in het najaar een wijnproefavond organiseren. Laat even weten bij het secretariaat of je hierin geïnteresseerd bent.

Fietstocht buiten Odiliapeel

De Fietswerkgroep van de KBO Odiliapeel organiseert op 18 september een fietstocht op afstand. Deelnemers verzamelen om 12.00 uur op het kerkplein. Met de fietsen op de drager  rijden we 40 km en parkeren daar de auto, om vervolgens te starten met de fietsroute van ongeveer 45 km. Tussentijds is er ruimte voor enkele pauzes.                                                                        De fietswerkgroep zorgt voor de route en pauzeplaatsen. Eenieder betaalt zelf de kosten voor vervoer en verteer.                                                                                                                                  In principe zorgen de deelnemers ervoor dat zijn of haar fiets aan de start verschijnt m.a.w. rij met eigen auto en fietsendrager of probeer met iemand mee te rijden die ook je fiets kan vervoeren. Is dit niet mogelijk, vermeld het dan bij opgave, de fietswerkgroep probeert dan vervoer te regelen. Voor degene die rijdt en een plekje over heeft, geef dit ook even aan.                        Mocht er tijdens het transport een fiets beschadigd raken dan is dit voor rekening van de eigenaar.                                                                                                                                   Momenteel gelden nog steeds de coronaregels van de rijksoverheid. Bij klachten laat je van te voren testen. Denk aan de 1.5 meter afstand.                                                                                                                          Fietsliefhebbers dienen zich voor 15 september op te geven bij Rinus Rankenberg tel. 0413 – 273511 zodat we weten wie we kunnen verwachten.                                                    Landschap, natuur en cultuur zijn elementen die de boventoon voeren tijdens deze mooie route. En wanneer de deelnemers zorgen voor gezelligheid en veul schik dan wordt het ongetwijfeld een mooie middag.  Meld je aan!!!

De fietswerkgroep: Mien, Willie, Jan, Wim en Rinus.