30 december 2020

Een winter vol verhalen

Beste KBO-Lid,

De Bibliotheek: een winter vol verhalen

Een literaire winterwandeling

De Bibliotheek organiseert speciaal in deze donkere wintermaanden een wandeling vol verhalen. Haal in jouw bibliotheek of bij de Coop het gratis routeboekje of download een route via onze website www.nobb.nl en je kunt op pad! Op de route vind je een aantal stops waar een poster met een QR-code hangt (de codes staan ook in het routeboekje). Scan de code met je mobiele telefoon en geniet van een kort winterverhaal of een mooi gedicht.

Literaire winterwandeling
De Bibliotheek is een plek waar verhalen gedeeld worden. We willen heel graag iets positiefs bieden met een link naar onze collectie vol prachtige verhalen. Het liefst buiten, corona-proof, zodat mensen de wandeling kunnen doen wanneer het hun uitkomt. Leesplezier én ontspanning.

Een winter vol verhalen
Als Bibliotheek waren wij direct gecharmeerd van de nieuwe bundel ‘Een winter vol verhalen’. Medewerkers uit onze verschillende vestigingen lezen hier een selectie uit voor. De bundel is heel divers. Er staan korte verhalen in, maar ook herinneringen, brieven en gedichten. De ene bijdrage is vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar ze zijn allemaal passend bij deze tijd. Een groot aantal bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers werkte mee aan de bundel. Daarbij kun je denken aan Merijn de Boer, Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. De verhalen van deze schrijvers zijn tijdens de wandeling te horen. En denk je na de wandeling, ‘dit smaakt naar meer’. Dan is dit boek ‘gewoon’ te leen bij de Bibliotheek

Het betreft een winterwandeling georganiseerd door de bibliotheek en is ook leuk voor leden van de K.B.O.

Men kan de route op eigen tijd en tempo gaan wandelen. De verhalen blijven t/m februari 2021 beschikbaar.

Heb je geen interesse in de wandeling maar wil je wel genieten van de verhalen

dan kan je ook gewoon thuis de QR-codes scannen via het boekje.

 

Dank je wel!

 

Met vriendelijke groet,

 

Anita Peters

 

Medewerker Klantenservice
Noord Oost Brabantse Bibliotheken
0413-272743

Aanwezig: maandag van 14.00 tot 17.00 en 18.00 tot 19.30 uur.

Woensdag van 13.30 tot 17.00 uur en donderdag van 14.00 tot 15.30 uur.